Cilat fruta s’ duhet të konsumojnë nënat që ushqejnë fëmijën me gji

20/11/2020 17:59

Një jetë pa fruta do të ishte shumë e pashëndetshme. Ato duhet të jenë pjesë e dietës sonë të përditshme.

Por jo të gjitha frutat janë të përshtatshme për nënat që ushqejnë me gji bebin e tyre. Sipas specialistëve frutat që nuk duhet të konsumohen në këtë periudhë janë agrumet, luleshtrydhet, kivit, ananasi, portokalli dhe rrushi, pasi shtojnë një aromë pikante në qumështin e gjirit.

Disa foshnje mund të mos pëlqejnë shijen e qumështit. Disa mund të vjellin dhe foshnje të tjera madje mund të zhvillojnë skuqje në lëkurën e tyre.

Ndërsa qershia, kumbulla dhe manaferrat mund të shkaktojnë gazra për foshnjën.

Top Channel