30 vjetori i Xhamisë së plumbit/ Kujtohet në Shkodër rikthimi i lirisë së besimi

18/11/2020 12:23
Xhamia e Plumbit në Shkodër

30 vite më parë, u rihap në Shkodër xhamia e Plumbit duke nisur kështu një rrugëtim të ri në besimin në Zot për gjithë besimtaret mysliman në Shqipëri.

Një kontribut të madh  në organizimin e asaj dite dha familja Myftia që banonte përballë xhamisë së Plumbit. Dy vëllezërit Mehdia dhe Abdullahi tregojnë se sa e vështirë ishte te sfidonin regjimin.

Ata veçojnë bashkëpunimin me besimtarët katolikë për të rihapur kishën por edhe xhaminë

Sot Xhamia e Plumbit, monument kulture  vuan mungesën e investimeve dhe thuajse çdo vit përmbytet.

Top Channel