Trashëgimia e Çiftelisë / Në Lezhë po e mësojnë fëmijët që të mbajnë gjallë traditën

15/11/2020 19:52

Çiftelia është një nga instrumentet muzikore me të cilat identifikohet me madhështi trashëgimia dhe e sotmja e kulturës tradicionale shqiptare sidomos ne zonën e veriut.

Llesh Prenga e ka mësuar çiftelinë që në moshë të vogël dhe sot ai po ua përcjell pasionin e tij edhe fëmijëve të qytetit.

Emanueli prej dy vitesh ka nisur që të mësojë çiftelinë tashmë ai ka realizuar këngë të tijat dhe merr pjesë në aktivitete të ndryshme.

Davidi tregon se të mësosh çiftelinë do të thotë të mbash gjallë traditën e të parëve.

Top Channel