Turizëm zonën pa energji elektrike/ Në Okol të Thethit, 70 vjeçari e ndërton vetë një minicentral

07/11/2020 15:26

E gjithë bujtina e tij në Okol të Thethit furnizohet me energji falë një centrali elektrik të krijuar vetë.

Rreth 10 vite me parë kur në këtë zonë mungonte elektriciteti, Pjeter Vuksanaj,bashkoi aftësitë e tij si mekanik me nevojën për ndriçim dhe gjeti një zgjidhje.

Nuk ka blere asnjë pajisje për të krijuar centralin por ka përdorur pjesët e një kamioni transporti.

70 vjeçari jeton vetëm 3 muajt e dimrit në Amerike dhe periudhën tjetër të vitit rikthehet me bashkëshorten në Theth. Ajri i pastër, klima  dhe ushqimet e kësaj zonë e ndihmuan të kalonte me sukses edhe një provë të vështirë siç ishte koronavirusi.

Top Channel