Ambasada e Holandës ka bërë një shpjegim në lidhje me një mbledhje sot në Parlamentin e Holandës ku është vendosur se Shqipëria duhet të plotësojë disa kushte përpara Konferencës së Parë Ndërqeveritare.

Në datën 6 Tetor, Komisioni Europian publikoi paketën e zgjerimit, pjese e së cilës ishte dhe raport progresi për Shqipërinë për 2020.

Ditën e premten, dt 3 Tetor, qeveria holandeze dërgoi në parlament vlerësimin e saj për këtë pakete zgjerimi.

Po të njëjtën ditë, Ministri Blok dhe Ministri në detyrë Cakaj patën një takim online, gjatë të cilit Shqipëria u komplimentua për progresin e bërë me reformat, pavarësisht rrethanave të vështira.

Sikurse citohet edhe në letrën dërguar Parlamentit, qeveria holandeze e njeh se Shqipëria ka vijuar të bëjë përparim në të gjitha fushat kryesore (prioritetet kyçe).

Njëkohësisht, qeveria nënvizon se është e rëndësishme krijimi Gjykatës Kushtetuese funksionale në Shqipëri, amendimi i ligjit të medias sipas rekomandimeve të Komisionit të Venecias si dhe vijueshmëria e punës me ndërtimin e track-record në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit.

Holanda mbetet e angazhuar në mënyrë aktive për të mbështetur Shqipërinë në reformat e vazhdueshme në forcimin e shtetit ligjor.

Një herë që të gjitha kushtet e vendosura ne Mars 2020 sipas konkluzioneve të Këshillit Europian të jenë përmbushur, do të zhvillohet Konferenca e Parë Ndërqeveritare.

Sonte ka pasur një debat në parlamentin holandez në përgatitje të takimit të Këshillit Europian të Çështjeve të Përgjithshme që do të mbahet në datën 10 nëntor. Pjesë e këtij debati u fokusua në përgjithësi për paketën e zgjerimit, përfshi edhe Shqipërinë.

FOTO GALERI
1/6

Top Channel