Punimet e drurit kanë qenë gjithmonë një traditë e vjetër, ruajtja e se cilës kërkon një punë të madhe.

Theodhor Simbidhi prej me shume se 35 vitesh merret më shumë me ndërtimin dhe restaurimin e tavaneve të drurit të gdhendur në mënyrë  dekorative .

Vështirësia me e larte është ne restaurimin e tavaneve të vjetra siç janë ato të objekteve të kultit. Kjo për arsye se duhet të jesh shumë i kujdesshëm në ruajtjen e origjinalitetit .

Aktualisht Theodhori po punon në restaurimin e dy xhamive ne Berat ,Xhamia Mbret dhe Xhamia e beqarëve ku në te dyja xhamitë tavanet kanë qënë të rrënuara dhe të dëmtuara.

Veç objekteve te kultit ai kujdeset dhe për shtepite e vjetra karakteirsitke te beratit te cilet kane nëvojë per nderhyrje herë pas here.

Theodhori ben nje thirrje per te gjithe te rinjte qe ta pervetesojne si profesjon dhe te ruajne traditen e hershme.

 

Top Channel