Në ditën e sotme në emisionin “ Shqipëria Live”, po diskutohet tema: “A ka paragjykime për gratë myslimane që janë të mbuluara në shoqërinë shqiptare?”.

E ftuar për këtë folur mbi këtë temë është edhe gazetarja Entela Hidri.

Hidri ka rrëfyer momentin se kur ka vendosur të mbulohet dhe se çfarë i thonin pedagogët kur ka filluar arsimin e lartë.

Unë jam mbuluar pas kam mbaruar shkollën e mesme në moshën 18 vjeçare.  Më pas në vitin 2000 kam filluar fakultetin dhe jam përballur me disa pedagogë që kë kanë thënë ‘Pse vjen ketu?  Mos do ishte mirë një fakultet teologjik për ty?”.

Gjithashtu Hidri ka treguar edhe rastin që nuk është në pranuar në punë për shkak të mbulimit.

Më ka ndodhur gjatë një aplikimi për punë, institucion shtetëror që më ka thënë që nuk mund të punësojmë ty për shkak të legjislacionit, unë e kisha dërguar CV-në, por atëherë ato dërgoheshin pa foto dhe kur jam paraqitur e mbuluar, më kanë thënë që nuk mund të punosh këtu

 

Top Channel