Redi Shehu debate në ‘Open’ me Nanon: Kur fyen një hebre shkon edhe në burg, kur fyen Profetin ke lirinë e shprehjes

28/10/2020 21:43

Analisti, Redi Shehu në emisionin ‘Open’ në Top Channel ka folur rreth ngjarjeve të fundit në Francë dhe publikimin e karikaturave të Profetit Muhamed.

Shehu është përplasur në debat me Mustafa Nanon duke i shtruar pyetjen se pse kur fyen një hebre futesh në burg ndërsa kur fyen Profetin e myslimanëve është një liri e shprehjes.

Redi Shehu: Nëse bën një thirrje ndaj një njeriu me ngjyrë akuzohesh si racist apo kur fyen një hebre je anti semit. Po lëndove një grua, anti feminsit. Fyerja ka kufi pra për këta. Ka lidhje shumë se për këta ka ligj ndërsa kur fyhen myslimanët ka liri të shprehje. Pse kur fyen një hebre gjobitesh dhe futesh edhe në burg

Muç Nano: Hebreu fyhet ku thuhet se je racë inferiore. S’do mend.

Redi Shehu: Pra të fyesh një masakër është e rëndë ndërsa po të fyesh profetin nuk qenka.

Top Channel