Avokado

Avokadot mund të jenë gjithashtu çelësi për të mbajtur peshë stabile ndërsa plakemi.

Sipas Daily Mail, një studim nga Kalifornia ka ekzaminuar dietat e 55,000 burrave dhe grave mbi moshën 30 vjeçare për 11 vitet e fundit. Ata i peshuan pjesëmarrësit në fillim të studimit, në gjysmë, dhe në fund. Ata që raportuan të hanin të paktën një të katërtën e një avokado në baza ditore ishin 15 për qind më pak të ngjarë të vuajnë nga mbipesha me kalimin e kohës. Një arsye tjetër për ta dashur këtë frut të shijshëm.

Studimi vjen nga Universiteti Loma Linda në Kaliforni, i cili është i njëjti institucion që doli në krye të lajmeve vitin e kaluar për ofertën e tyre për të paguar 1.000 njerëz 300 dollarë për të ngrënë avokado çdo ditë. Këto rezultate gjithashtu rreshtohen me një studim tjetër të botuar në tetor, i cili përsëri vëzhgonte pjesëmarrësit që hanin avokado në baza ditore. Në këtë rast, ata zbuluan se ishin veçanërisht të dobishëm në uljen e kolesterolit LDL, ose “të keq”, falë vetive të tyre antioksiduese.

Siç e dini ndoshta, problemet e kolesterolit të lartë dhe peshës janë shpesh të lidhura, kështu që ka kuptim që ulja e kolesterolit të keq mund të ndihmojë edhe me peshën tuaj.

Mbani në mend, ky nuk është një justifikim për ta tepruar me avokado – si çdo ushqim tjetër, pa marrë parasysh sa i shëndetshëm është, ekziston ende potenciali për “shumë gjëra të mira”.

Për fat të mirë, ekspertët nuk kanë problem me njerëzit që hanë maksimumi një avokado të plotë në baza ditore.

Top Channel