Do kthehen fëmijët nga Siria/ Rama niset drejt Libanit: Të parët do marrim 4 fëmijë e një grua

26/10/2020 15:00

Finalizohet sot pjesa e parë e operacionit të kthimit në Shqipëri të fëmijëve dhe grave që ndodhen në kampin e Al Holit në Siri.

Kryeministri Rama para nisjes për në Liban tha se të parët do merren katër fëmijë dhe një grua. Operacioni do vazhdojë edhe në disa faza për të tërhequr të gjitha gratë dhe fëmijët e tyre.

Prej dy vitesh ato mbahen në kampin e Al Kolit, kamp i kontrolluar nga kurdët të cilët ishin faktori kryesor në luftën kundër ISIS në terren. Gratë e ish luftëtarëve shqiptarë që ju bashkua shtetit terrorist të ISIS ngelen në rrugë dhe historia e tyre u bë e njohur për shkak të historisë së Alvin Berishës.

Ndiqni intervistën që gazetari Muhamed Veliu realizoi me kryeministrin Rama para nisjes për në Liban.

Top Channel