Për bujqësinë, 104 milionë euro/ Rriten me 17 milionë euro fondet për mbështetjen e bujqësisë dhe ushqimit

21/10/2020 15:07

Në projekt buxhetin e 2021 qeveria ka rritur me 17 milion euro buxhetin e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural. Saktësisht buxheti i kësaj ministrie është përcaktuar të kapë vlerën e 104.1 milion eurove,  nga 87.1 milion euro që ishte për vitin 2020.

Buxheti i vitit 2021 i kësaj ministrie do të ndahet në 7 progame. Ndryshe nga viti i mëparshëm këtij vit fermerët  do të subvencionohen më pak, por që nga janari i vitit 2021 fermerët naftën do ta marrin naftën më lirë.

Qeveria ii ka dhënë vemendje të madhe zerit të peshkimit, për 2021 i ka dhënë 20 milion lekë të reja më shumë.

Top Channel