Foto ilustruese

Për shumë prej nesh, të veshësh të brendshme është një rutinë që është pothuajse si të marrësh frymë dhe mendimi për të ecur pa to mund të duket i çuditshëm.

Në realitet, ju në fakt mund të merrni më shumë përfitime kur vendosni të ndaloni t’i vishni ato dhe madje mund të ndihmojë me prodhimin e acidit të stomakut. Të qëndrosh pa të brendshme sjell rezultate befasuese.

Ulja e problemeve në acidin e stomakut.

Rrobat e ngushta, si të brendshme, mund të shtyjnë barkun lart, i cili mund të krijojë presion në stomakun tuaj dhe të shkaktojë probleme në acidi e stomakut, duke rezultuar në urth. Edhe pse ky problem shëndetësor është i zakonshëm në mesin e të rriturve 20-30-vjeçarë, largimi nga të brendshmet mund të ulë mundësinë e këtij problemi.

Ulja e shanseve për infeksionet.

Ekziston një bakter që mund të gjendet në 20% të grave që krijon myk në organin gjenital të femrave. Edhe pse disa mund të mos përjetojnë kurrë ndonjë simptomë, nëse ndodhin ndërlikime mund të rezultojë në një infeksion. Për shkak se pambuku ruan lagështinë dhe krijon një zonë perfekt për rritjen e baktereve, vendosja për të mos veshur të brendshme mund të ulë shanset për tu infektuar.

Marrja fund e aromës së keqe.

Shumica prej nesh ka përjetuar djersitje poshtë. Kjo lagështi bllokohet nga të brendshmet tuaja që mund të rrisin erën. Mos veshja e të brendshmeve do të lejojë që djersa të avullojë, gjë që do të rezultojë në më pak çarje dhe do të keni më pak erë.

Zona juaj e bikinit do të jetë më e sigurt.

Pjesët tuaja intime janë bërë prej indeve delikate, të ngjashme me buzët tuaja. Të brendshmet që janë bërë nga materiale artificiale dhe ato të ngushta mund të irritojnë, dëmtojnë dhe krijojnë infeksion në zonën tuaj të bikinit. Pjesa më e keqe është që mund ta dëmtojë. Të heqësh qafe të brendshmet dhe të veshësh vetëm rroba të gjera mund të zvogëlojë dhe në disa raste të heqë plotësisht shanset e acarimit.

Zona juaj intime do të jetë më pak e ndjeshme ndaj alergjive.

Për shkak se shumë rroba, përfshirë të brendshme, përmbajnë pëlhura artificiale, ngjyra dhe kimikate, ato lehtë mund të krijojnë një reaksion alergjik. Ky reagim mund të shfaqet si acarim, flluska, skuqje dhe gunga.

Burrat gjithashtu mund të përfitojnë.

E njëjta gjë vlen për burrat, të cilët gjithashtu mund të zvogëlojnë shanset e tyre të acarimit dhe lëndimit. Në të vërtetë, kjo mund të nënkuptojë më pak infeksion dhe kruajtje. Përveç kësaj, ndihmon në mbajtjen e shëndetshme të sistemit riprodhues.

Top Channel