Banorët e një fshati në njësinë administrative Golem të Bashkisë së Lushnjes protestuan sërish kundër ndotjes nga një fabrikë e përpunimit të peshkut në zonë.

Edhe pse  firma italiane e cila ka në pronësi fabrikën u gjobit nga IKMT dhe i la detyrë që të rregullonte linjën e përpunimit të ujrave, ndotja sipas banorëve vazhdon.

Veç kësaj uji kontaminuar shkatërron bimësine dhe në ujërat nëntokësor duke u kthyer një rrezik për shëndetin e banorëve thotë mjeku Dervish Myftari i cili është banor i kësaj zone.

 

Top Channel