Avancon vaksina kineze/ Faza 2, stimuloi reagimin imunitar

16/10/2020 13:22

Ajo stimulon reagimin e sistemit imunitar kundër koronavirusit të ri, por është ende e paqartë nëse do të mbrojë në mënyrë efektive kundër infeksionit.

Këto janë, në përmbledhje, rezultatet paraprake të testeve për kandidatin kinez të vaksinave anti-Covid-19 “BBIBP-CorV”. Prova e fazës 1-2 u krye në Kinë nga 29 Prill deri më 30 Korrik mbi mbi 600 vullnetarë të shëndetshëm midis 18 dhe 80 vjeç.

Përfshihen institucione të ndryshme, përfshirë Qendrën Krahinore Henan për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve dhe Institutin e Produkteve Biologjike të Pekinit. Të dhënat u botuan në revistën Lancet Infektive Sëmundjeve. Studimi tregoi një përgjigje të antitrupave në të gjithë pjesëmarrësit, me kohë të ndryshme në varësi të moshës: 42 ditë për moshat mbi 60 vjeç kundrejt 28 ditëve për njerëzit në grupmoshën 18-59.

Për më tepër, nivelet e antitrupave të regjistruara tek të moshuarit janë më të ulëta se ato të zhvilluara nga të rinjtë. Shifra e fundit nuk është për t’u habitur, duke pasur parasysh që sistemi imunitar bëhet më i dobët me rritjen e moshës. Në fazën 1-2 ende nuk është vlerësuar në mënyrë adekuate nëse përgjigjja e antitrupave e shkaktuar nga kandidati i vaksinës është mjaftueshëm mbrojtëse ndaj infeksionit SarsCov2. Ju do ta kuptoni këtë në fund të fazës 3.

 

 

 

Top Channel