Soreca për progres-raportin e KE: Shqipëria më afër përmbushjes së kushteve! Duhet ende punë me …

06/10/2020 20:56

Ambasadori i BE-së ka përshëndetur progres raportin e KE-së për procesin e integrimit të Shqipërisë në BE.

Përmes një postimi në Twitter ai shkruan se vendi është më pranë përmbushjes së kushteve të vendosura nga KE por ka ende punë për të bërë funksionale Gjykatën Kushtetuese.

“Kemi akoma punë për bërë funksionalitetin e Gjykatës Kushtetuese dhe implementimin e reformës zgjedhore. Shqipëria tashmë është më afër përmbushjes së kushteve të vendosura nga Këshilli Europian përpara mbledhjes së parë ndërqeveritare” – shkruan Soreca.

Top Channel