Miratimi i Kodit të ri Zgjedhor, ambasadori britanik: Na vjen keq që nuk u bë përpjekje për konsensus

05/10/2020 18:08

Ambasadori britanik në Tiranë, Duncan Norman ka reaguar pas miratimit në Kuvend të Kodit të Ri Zgjedhor ditën e sotme.

Norman tha se miratimi është  bërë pa marrëveshje në Këshill Politik dhe pa përpjekje për të gjetur konsensus mes palëve.

“Marrëveshja e 5 qershorit ishte një hap i rëndësishëm përpara, bërë i mundur përmes dialogut dhe negociatave. Na vjen keq që ndryshimet e sotme në Kodin Zgjedhor janë bërë pa marrëveshjen e Këshillit Politik dhe pa përpjekje për të gjetur konsensusin”, shkruan ambasadori.

Top Channel