Në emisionin e sotëm në “ Open” po zhvillohet debate mbi çështjen e dosjeve në Kosovë.

Sa i përket pjesës së kush i ka dërguar këtë dosje në Gjykatën Speciale ka pasur edhe debate midis analistit prej Shqipërie Andi Bushati dhe analistit prej Kosove Faton Abdullahu.

Sipas Abdullahut këto dosje janë dërguar nga Beogradi, ndërsa kundërshtimi i Bushatit ishte se nëqoftëse se ai sërbe denoncon një krim është një person i mirë.

“Edhe po të doni, duhet të jesh supermeni që ta bësh një gjë të tillë, t’i thuash presidenti Thaçi, apo Veselit se ata kanë organizuar të gjithë bashkë një marifetet të tillë është e pamundur është e vështirë ta pranosh, është një dorë tjetër e fortë, ajo dorë që e ka bërë këtë, ajo dëshiron që ta delegjitimojë këtë gjykatë për shkak se kjo gjykatë përvec tjerash posaçërisht merr argumente fakte nga pala serbe, nga Beogradi zyrtar që t’i akuzojë pjesëtarë të ndryshëm.

Kam për se qëllimi është të delig kjo gjykatë sepse të tregojë dhe të kuptojme se kjo gjykata, e kemi të vështirë. Po ama pse, nga kur e kupton që qytetari i kosoves dhe shqipë se kjo gjykata me ato dokumente është bazuar në të ashtuquajturën argumente fakte që  i ka sjellë Serbia për tia bërë të keqen uck-së, pjesëtareve të saj, janë shumë, po vetë fakti që merr ti je në konflikt interesi, sepse pala që të akuzon merr dokumenta, për ta bërë “ u shpreh Abdullahu

“Nëqoftëse  një serb sheh një krim,  nuk duhet të themi se ky është serb është i mirë”, tha Bushati

Ndërkohë që kundërpërgjigja e analistit kosovar ishte ; “ky qenka serbi qënka i mirë, ai vjen nga beogradi “

Ndërsa më pas Bushati theksoi “ Të jetë edhe më i keqi në botë, rëndësi ka që e dërgon dokumentin”.

 

 

Top Channel