Spektakël me hardhi/ Agronomi që shndërroi pamjen e kodrës rrëzë Tomorit me vreshtat e tij

26/09/2020 12:36

Një kodër me vreshta masive rrëzë Tomorit është vepër e pasionit të një agronomi dhe familjes së tij.

Në Fushë Peshtan familja  e Flamur Pupës kultivon rrush vendi.

“Suksesi i arritur vit pas vitit bëri që profesionin e agronomit t’jua trashëgojë fëmijëve. Adi dhe Eneritani nuk kanë emigruar asnjëherë jashtë vendit”

Ruajta e traditës së rrushit vendas ka bërë që vreshta e tyre të përfshihet në  guida.

Shtimi i sipërfaqes së vreshtave është sfida e radhës, por problemet me pronësinë e tokave të fermerëve ka bërë që ky projekt të ngelet pezull .

Top Channel