Një punëtor ndërtimi në shtetin amerikan të Massachusetts vdiq për shkak të një zakoni të pashembullt – ai hante çdo ditë karamele me mente dhe likuaricia

BBC shkruan se një burrë 54-vjeçar hante çdo ditë rreth një qese e gjysmë me karamele me mente dhe likuaricia.
Gjithashtu thuhet se para se të hynte në restorantin e ushqimit të shpejtë dhe të pësonte një sulm në zemër.
Dr. Elazer R. Edelman tha se studimet kanë treguar që acidi glikirrizik mund të shkaktojë hipertension, hipokalemia, alkalozë metabolike (humbje të lartë të acidit ose rritje të bikarbonatit të lëngut jashtë-qelizor), dështim të veshkave dhe aritmi fatale.
Ai deklaroi se pacienti kohët e fundit kishte ndryshuar llojin e ëmbëlsirave që hante çdo ditë. Disa javë para vdekjes, ai kaloi te ëmbëlsirat e kuqe me aromë frutash.

Likuaricia ne gjuhen shqipe njihet si Jambull, bimë bishtajore si shkurre, me kërcell të gjatë, me gjethe vezake, me lule të mbledhura në vile dhe me rrënjë të fuqishme të drunjta, që ka një shije të ëmbël dhe që përdoret për të përgatitur barëra të ndryshme, pije.

Telegraf

FOTO GALERI
1/6

Top Channel