Durrës

Një ditë peshkimi në Durrës që nga nisja e deri në përfundim është përcjellë përmes fotove, të cilat flasin më shumë se sa fjalët.

Deti Adriatik njihet për përmbajtjen e sardeleve dhe  açugeve  në thellësinë e tij. Për shumë qytetarë durrsakë kjo është një mënyrë jetese për të nxjerrë bukën e gojës dhe për të mbajtur familjen.

Për ta deti është më i pasur se toka, ku kjo e fundit është kthyer në shtëpi ditë e natë për ta. Bërja gati e rrjetave të peshkimit, hedhja në det që në orët e para të mëngjesit, lundrimi në det gjatë gjithë ditës e në fund mbledhja e rrjetave me mijëra sardele e açuge brenda.

Shumë pak prej nesh mund ta imagjinojnë lodhjen e peshkatarëve kur marrin në dorë sardelen e paketuar, por përmes fotove shprehet më së miri mundi i tyre.

FOTO GALERI
1/28

Top Channel