‘4 kërkesat u panë të drejta…’/ Protesta e mjekëve, reagon Manastirliu: Qeveria vullnet për të përmbushur pikat…

24/09/2020 11:17

Ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastrilu është shprehur se gjatë javë tjetër do të fillojnë takimet me përfaqësues të mjekëve për dhënien zgjidhje për 4 pikat që ata kërkojnë.

Kujtojmë se sot një grup mjekësh u ngritën në protestë, ndërsa sipas Manastirliut, kërkesat e tyre janë parë si të drejta por duhet ekspertizë dhe diskutim për t’i përmbushur.

Më tej Manastirliu është shprehur se Qeveria ka vullnetin e mirë për tu dhënë zgjidhje të 4 pikave që kërkohen nga sinidikata e mjekëve.

”Takimet që javën që vjen. Komunikimet janë të konsoliduara. Mjeket Ministrinë e Shëndetësisë e kanë si shtëpinë e tyre ku do bëhetn diskutimet. Po punojmë për të bërë ë të mirën. Forca jonë më e madhe janë ata. Janë aseti më i çmuar. do ti dëgjojmë dhe ata do të vendosin për të ardhmen e tyre. Dhe për pikat që ata kërkojnë. Siç e tha doktori në diskutimin tonë edhe me ekipe më të vogla. Janë çështje që adresojnë dhe kërkojnë ekspertizë edhe ndërkombëtare. Që ne të bëjmë më të mirën. Platforma e bashkëpunimit që në fakt ne e kemi të ngritur. Në saj të punës. Kjo është bërë falë vullnetit të qeverisë për të përmbushur kërkesat e tyre. Jemi së bashku.”

Mjekët sot u ngritën në protestë ku kërkuan  realizimin e 4 kërkesave, që lidhen me kushtet ku punojnë si dhe me pagesat e tyre. Më konkretisht ata kërkojnë që mjekët të cilët humbin jetën në krye të detyrës të shpallen dëshmorë të kombit, rritje të pagave, sigurimin e jetës së personelit shëndetësor dhe tu sigurohen të gjitha kushtet në punë.

Kërkesat e mjekëve
Të shpallen dëshmorë të kombit të gjithë ata pjesëtarë të personelit shëndetësor të cilët humbin jetën në këtë luftë me këtë armik të padukshëm.

Të bëhet sigurimi i jetës së personelit shëndetësor, me qëllim që familjet e tyre të mund të vazhdojnë jetën dhe pas fatkeqësive të mundshme në këtë luftë.

Rritje e vlerësueshme e trajtimit financiar të personelit shëndetësor.

Personelit shëndetësor të çdo niveli t’i sigurohen të gjitha kushtet në punë për parandalimin e infeksionit sipas të gjithave standardeve kombëtare dhe ndërkombëtare.

Top Channel