Forca e virusit për të infektuar ka rënë po dhe simptomat e tij janë më të lehta.

Në mes të tetorit pritet rritje e numrit të rasteve pasi në këtë periudhë kemi rastet më të pakta pasi janë rezultat i mujit gusht ku vera ka qenë disfavor të virusit ka shpjeguar anëtari i Komitetit teknik Skënder Brataj.

Por kujdesi duhet shtuar në mes të muajit tetor kur pritet të kemi rritje të numrit të infektuarve.

Virusi ka ndryshuar pasi forca infektuese ka rënë. Tanimë në shumë raste kontaktet e një personi me covid rezultojnë negativ .

Shkencëtarët po përpiqen për vaksinën por deri atëherë kërkohet kujdes i shtuar pasi temperaturat e ulëta favorizojnë virusin.

Top Channel