“Koncensioni privat mbylli laboratorin e koronavirusit”? Sejamini i kërkon “llogari” Ministres Denaj

23/09/2020 22:03

Covid-19 ka lënë një shenjë shumë të madhe në shoqërinë tonë. Përpos humnbjeve të jetëve, pasoja u ndjenë edhe në ekonominë e vendit.

Ekonomia pas Covid-19 është tema e diskutimit sonte në Open në Top Channel ku e ftua është ministrja e Financave, Anila Denaj që ndodhet përballë eskpertëve të ekonomisë.

Një debat i fortë ka ndodhur mes Neritan Sejaminit dhe ministres Denaj. Debati nisi kur Sejamini i tha ministres se kanë bërë monopol në shëndetësi privatin.

Pjesë nga debati:

Sejamini: Keni privatizuar të gjithë laburatorët. Të gjithë laboratorët i keni çuar te privati.

Denaj: Bëhet fjalë për outsorse, e njihni si koncept?

Sejamini: Ti po thua të privatizojmë publikun. Çfarë po thua? Keni firmosur një konçension për laburatorët Covid. Konçensioni e mban mbyllur laburatorin dhe në shkojmë te private e paguamë 120 euro për test.

Denaj: Konçensioni nuk është as i ministres dhe as i qeverisë. Kjo është për të bërë zhurmusin. Të mos e keqinformojmë publikun.

Sejamini: A mbahet i mbyllur laburatori?

Denaj: Se kam atë informacion unë.

Top Channel