Qindra balena në breg/ Australi, mision i madh shpëtimi

21/09/2020 15:03

Të paktën 25 balena mendohet se kanë ngordhur ndërkohë që aktivistët kanë nisur një operacion të madh shpëtimi, për 250 të tjera, pranë brigjeve të Tasmanisë.

Misioni ka si qëllim të çlirojë rreth 270 balena që janë bllokuar në dy brigje dhe në një plazh. Ky event i pazakontë nuk është i paprecedentë në këtë rajon, ndërkohë që një numër i ngjashëm balenash u bllokuan atje rreth një dekadë më parë.

Policia dhe ekspertët marinë janë në vendngjarje duke vlerësuar situatën. Ndërkohë që autoritetet mund të thërrasin në ndihmë edhe  një rrjet vullnetarësh lokalë por e ka bllokuar zonan për publikun e gjerë.

Top Channel