Kryeministri Edi Rama ka kujtuar me një video tërmetin e 21 shtatorit të 2019, i cili sot shënon 1-vjetorin e tij, ku qindra familje pësuan dëme të shumta materiale, ndërsa një pjesë e mirë e tyre mbetën pa shtëpi.

Rama thekson se çdo familje e prekur nga ai tërmet, në numër 65, janë strehuar në banesa të reja.

Ai ndërkohë thotë se puna vijon, dhe bën të qartë se qeveria thotë atë që bën, dhe bën atë që thotë.

STATUSI NGA EDI RAMA

??Sot 1 vit nga tërmeti i 21 shtatorit? ?? #NETHEMIATËQËBËJMË dhe #BËJMËATËQËTHEMI

 

65 familje nga Baldushku, Farka, Petrela, Zall Basatri, Bërzhita, Peza jetojnë tashmë në shtëpitë e reja, të ndërtuara nga Bashkia e Tiranës me fonde të donatorëve.

Tërmeti i 21 shtatorit me magnitudë 5.6 rihter u ndie në Tiranës, Gjirokastër, Fier, Shkodër e Dibër. Si pasojë e lëkundjeve sizmike u lënduan 105 persona dhe u shënuan shumë dëme materiale, me 1528 objekte të dëmtuara, me tyre edhe 65 banesa.

Top Channel