Ndahet nga jeta një nga themeluesit e Okulistikës Shqiptare, Prof.Dr. Gjergji Cepa

17/09/2020 21:39

Është ndarë nga jeta në moshën 81 vjeçare mjeku i shquar shqiptar, Gjergji Cepa i cili është edhe një ndër themeluesit e Okulistikës Shqiptare. Cepa ka lindur në vitin 1939 në qytetin e Korçës. Studimet e larta i kreu në vitet 1957 deri në vitin 1963 në Universitetin e Leipzifut në Gjermani për okulistikë.

Më pas nga viti 1963, deri në vitin 1965, ai ka vijuar specializimin në Tiranë dhe më pas është  emëruar në detyrën e Nen/Drejtorit të Spitalit Rajonal të Korçës,  detyrë që e ka ushtruar deri në vitin 1974.

Në vitin 1975, Prof.Dr Gjergji Cepa emerohet mjek okulist në Klinikën Speciale dhe po këtë vit shkon për Specializim të mëtejshëm në Kinë.

Në vitin 1979, Prof.Dr Gjergji Cepa vijon specializimin në Austri.

Në vitin 1980, fitoi titullin e lartë “Doktor i Shkencave” dhe për shumë vite ishte Pedagog në Universitetin e Tiranës.

Si një ndër themeluesit e Okulistikës Shqiptare, ai botoi mbi 30 libra dhe artikuj të shumtë shkencorë për okulistikën, dhe për kontributet e tij të mëdha në fushën e mjekësisë u nderua me dhjetëra tituj brenda e jashtë vendit.

Botimet e tij janë bërë pjesë edhe të Bibliotekës Kombëtare të Austrisë dhe Gjermanisë.

Prof.Dr Gjergji Cepa është autor edhe i atlasit angjiografik të syrit.

Nga viti 1992 deri në vitin 2003 ka qenë bashkëkryetar i Shoqatës Oftalmologjike Shqiptare dhe nga viti 2003 deri në vitin 2009 ka qenë kryetar i saj.

Deri në moshën 78-vjeçare, edhe pse në pension, ai ushtroi me pasion e dashuri profesionin e tij si mjek okulist në shërbim të qytetarëv

Top Channel