Teksa po flitet për marrëveshje e detit më Greqinë, juristi Kreshnik Spahiu bëri një deklaratë të fortë duke thënë se shtrirja e Greqisë me 12 milje mund të sjellë një situatë lufte mes Shqipërisë dhe Greqisë siç është sot gjendja mes Greqisë dhe Turqisë.

“Greqia ka interesat e saj me këtë shtrirje. Në Kushtetutën e Shqipërisë thuhet se marrëveshjet ndërkombëtare duhet të jenë transparente dhe duhet të kalojnë nga presidenti.

Kjo kërkesë e Greqisë mund të sjellë situatë lufte me Shqipërinë ashtu siç ndodhet sot Greqia me Turqinë. Ne nuk kemi asnjë garanci që Greqia mund të fusë në Shqipëri luftë-anijet”- tha Spahiu.

Top Channel