“Ne jemi 1”/ Shpallet lëvizja kombëtare kundër dhunës seksuale ndaj fëmijëve

23/07/2020 16:46

Në emrin “Ne jemi 1” qendra për te drejtat e fëmijëve në Shqipëri shpalli në oborrin e Presidencës lëvizjen kombëtare kundër dhunës seksuale të fëmijëve .

Sipas studimeve 11% e fëmijëve në Shqipëri janë viktima të dhunës dhe ngacmimit seksual, ndaj lëvizja “ne jemi 1” synon parandalimin si dhe ofrimin e shërbimeve të këshillimit, avokatisë, te ndjekjes penale për të mbijetuarit e abuzimeve seksuale.

Ndërsa pati edhe përkrahjen e institucioneve shtetërore.

Top Channel