BE përjeton rënien më të keqe ekonomike që nga Lufta e Dytë Botërore

07/07/2020 12:55

Komisioni Evropian parashikon që në tremujorin e dytë të këtij viti, ekonomia e BE-së do të pësojë rënien më të rëndë që nga Lufta e Dytë Botërore.

GDP e Eurozonës parashikohet të bie me 8.7 për qind këtë vit dhe të rritet me 6.1 në vitin 2021.

Kur bëhet fjalë për 27 vendet anëtare të BE-së, rënia e pritshme e GDP-së në vitin 2020 është 8.3 për qind, dhe rritja është 5.8 për qind vitin e ardhshëm.

Top Channel