Trump për koronavirusin: 99 përqind e rasteve në SHBA janë “të padëmshme”

05/07/2020 22:18

Presidenti amerikan, Donald Trump, ka thënë se 99 përqind e rasteve nga koronavirusi janë të “padëmshme”, pas rritjes së rasteve në SHBA.

Sipas mediave të huaja, gjatë një fjalimi në Shtëpinë e Bardhë, ai tha se strategjia e tij për trajtimin e COVID-19, po ecën mirë, përkundër faktit që disa shtete raportuan rritje rekorde të rasteve.

Ai më parë e kishte quajtur virusin si “sëmundje të tmerrshme nga Kina”, dhe i tha Pekinit se duhet të mbajë përgjegjësi për këtë shpërthim global.

Trump tha se SHBA-ja ka testuar pothuajse 40 milionë njerëz për koronavirus dhe shtoi se 99 përqind e rasteve janë plotësisht të padëmshme.

Top Channel