Koncert në Bergamo, në nder të viktimave të Covid-19

29/06/2020 12:25
Workers collect and stack the coffins of people that have been recently cremated amid the new coronavirus pandemic, at the La Recoleta cemetery in Santiago, Chile, Sunday, June 28, 2020. The coffins are collected, destroyed, and processed by a company specialized in organic waste. (AP Photo/Esteban Felix)

Në nder të viktimave të koronavirusit në Bergamo, një koncert u mbajt në varrezën monumentale të qytetit dhe në të, merrnin pjesë edhe presidenti i vendit, Sergio Mattarella dhe 324 kryebashkiakët e bashkive të prekura, të gjithë me maska mbrojtëse.

Rekuijemi i kompozitorit nga Bergamo, Gaetano Donizetti, u luajt nga kori dhe orkestra e operas Donizetti, në Bergamo.

Bergamo, u bë një nga provincat më të goditura dhe ishte pak kohë më parë epiqendra e pandemisë në Evropë. Përkrah presidentit dhe kryebashkiakëve, ishin të pranishëm edhe përfaqësues të familjeve që kanë humbur të dashurit e tyre. Bergamo regjistroi rastin e saj të parë pozitiv më 23 shkurt dhe deri në fund të marsit ka regjistruar një rritje prej 571 për qindësh të numrit të vdekjeve krahasuar me mesataren e përmuajshme të pesë viteve të fundit.

Imazhet e autokolonave që transportonin arkivolët pasi varrezat dhe krematoriumet e Bergamos u mbushën plot, u bënë imazhi i katrahurës së tmerrshme që shkaktoi virusi në veriun e Italisë.

Top Channel