Tre të vdekur në SHBA, pinë dezinfektuesin e duarve

27/06/2020 18:22

Tre persona kanë vdekur nga helmimi i metanolit në shtetin amerikan të New Mexico pasi pinë dezinfektuesin e duarve, thonë zyrtarët shëndetësorë.

Tri persona të tjerë janë në një gjendje kritike dhe një tjetër ka mbetur përgjithmonë i verbër.

Një zëdhënës i departamentit të shëndetit të shtetit tha se rastet kishin të bënin me alkoolizmin. Dezinfektuesi i duarve ka një përmbajtje të lartë të alkoolit dhe mund të jetë toksik nëse gëlltitet.

Kjo vjen menjëherë pasi Administrata e Ushqimit dhe e Barnave e SHBA paralajmëroi kundër blerjes së produkteve sanitare të prodhuara në Meksikë, sepse ato përmbajnë metanol.

Top Channel