Rasti i abuzimit/ Rojet e shkollave thirren për të plotësuar formularin e kritereve

04/06/2020 14:59

Pas rastit të abuzimit të një roje shkolle me një nxënëse të mitur, kanë ardhur reagime të forta nga radhët e politikës. Së fundmi gjatë seancës plenare, ministrja e Arsimit, Besa Shahini ka thënë nga foltorja e Kuvendit se është shumë e trishtuar për secilin rast që nuk është arritur të parandalohet.

Më tej ajo ka shtuar se: “U kemi dërguar bashkive kriteret që duhet të plotësojnë rojet dhe stafi sanitar që na i sjellin nëpër shkolla. Bashkitë duhet të kenë parasysh që stafi që punon në shkollë duhet të jetë me integritet.”

Në formularët e dosjeve teknike të punonjësve, kërkohet
1. Karta e ID, 2. Gjendja Civile, përbërja familjare, 3. Dëshmi Penaliteti, 4. Raporti mjeko ligjor, 5. Libreze pune, 6. Vërtetim Banimi.

Të gjithë rojet e shkollave janë thirru për të plotësuar formularin në fjalë. Vëmendja kryesore do të jetë tek Dëshmia e Penaliteti dhe Raporti Mjekoligjor.

Top Channel