Tensioni i gjakut nxit humbjen e kujtesës, zbuloni çfarë duhet të bëni

30/05/2020 05:10

Tensioni i gjakut duhet të jetë i ulët. Kështu e kërkon shëndeti i trurit dhe zemrës. Një studim i kohëve të fundit, sugjeron se nëse tensioni i gjakut është pak më i lartë se sa duhet, mund të kthehet në një shkaktar të humbjes së kujtesës. Sipas studimit, nëse tensioni sistolik i gjakut është mbi 13, atëherë kur të arrijë në moshën 50 vjecare, gjasat që njeriu të preket nga skleroza rriten me 50 përqind.

Lajmi i mirë është se ulja e tensionit në nivelet e 12 me 8, që konsiderohet normale, ul rrezikun e humbjes së kujtesës dhe sklerozës me 15 përqind. Gjetjet e studimit janë të rëndësishme sepse tregojnë se është në dorën e njeriut për të shmangur probleme serioze me trurin në të ardhmen.

Rëndësia E Analizave Mjekësore Për Tensionin E Gjakut
Njerëzit e moshës së mesme dhe të moshuarit duhet të bëjnë kontrolle të rregullta mjekësore. Ata duhet edhe të konsultohen me një mjek që të ulin nivelet e tensionit të gjakut. Këshillohet se ulja e tij është thelbësore për të pakësuar gjasat e shfaqjes së sklerozës, Alzheimerit e sëmundjeve të tjera mendore.

Dëmet Që Shkakton Tensioni I Gjakut Në Tru
Truri është i mbushur me enë të imëta gjaku që transferojnë oksigjenin dhe ushqyesit e nevojshme tek qelizat nervore. Tensioni i lartë i gjakut shkakton dëme të fortë në këto enë të imëta. Efektet e dëmshme e të njëpasnjëshme shkaktojnë probleme të mëdha në funksionet e trurit.

Rrjedhimisht, sa më agresiv të jetë trajtimi kundër tensionit të lartë të gjakut, aq më i mbrojtur është truri nga dëmet e pakthyeshme. Sipas ekspertëve, niveli i përshtatshëm i tensionit që e mbron edhe trurin është 12 me 8. Mbajtja nën kontroll e tensionit është e rëndësishme. Pas një moshe të caktuar, ulja e tensionit në nivele normale bëhet e vështirë. Vështirësitë janë të mëdha pavarësisht ushqyerjes së shëndetshme, aktivitetit fizik dhe barnave./AgroWeb

Top Channel