Përfaqësuesi i partisë Demokratike në tryezën e bisedimeve për Reformën Zgjedhore në këshillin politik, Oerd Bylykbashi, u shpreh se Mozhoranca nuk është e gatshme për votim elektronik.

Ai gjithashtu tha se nuk është rëndë dakord  as për çështjen e policisë.

Bylykbashi:

Maxhoranca nuk është e gatshme për identifikimin biometrik dhe votimin e elektronik sepse nuk ka kush ti mbush kutitë.

PS e bëri të qartë që nuk ishte e gatshme për këtë, kjo është një çështje që tashmë dihet prej vitesh.

Është e vështirë që të arrihet kompromis për çështje të tjera, ajo që presim ne është që maxhornaca të vijë me ide të qarta në mbledhjen e nesërme për votimin dhe idendifikimin elektronik.

Ata vunë në pikëpyejte që kjo gjë të realizohej, maxhoranca kërkon që të ketë dakordësi në letër dhe të mos zbatohet asnjë më pas, por opozita e ka bërë të qartë që kjo gjë nuk do lejohet.

Top Channel