Pasojat e pandemisë në bujqësi/ Fermerët ankohen për çmimin e qepës dhe patates

13/05/2020 20:21

Prodhimi i patates dhe qepës është në fazën e vjeljes në Myzeqe, por
fermerët në Divjakë janë të shqetësuar për treg. Kërkesa është e ulët sipas tyre dhe çmimi po ashtu.

Duke patur parasysh këtë luhatje çmimi përpara disa ditësh, shoqata e fermerëve në Divjakë vendosi nje çmim tavan per qepen dhe për pataten, 40 lek kg.

Megjithatë fermerët nuk janë të gjithë në një mendje dhe kjo ka bërë që blerësit të mos drejtoheshin më në treg por direkt në parcela te fermerët duke ua diktuar edhe çmimin. por me uljen e çmimit në 28 lek kilogrami, sërish fermerët u ankuan se nuk mbulojnë shpenzimet.

Prodhimi ne këtë zonë është shumë i madh por mungesa e grumbullimit nga pika e eksporteve ka bërë qe ky prodhim te mbetet ne arë.

Top Channel