Covid-19/ Rektori i Universitetit të Mjekësisë jep lajmin e mirë: Jemi drejt fundit të vështirësisë, por…

10/05/2020 15:19

Rektori i Universitetit të Mjekësisë me anë të një videoje të shpërndarë nga  Ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu, u bën thirrje qytetarëve që të tregohen shumë të kujdesshëm.

Sipas tij, jemi në fund të periudhës shumë të vështirë të pandemisë, por distancimi dhe higjiena  duhen zbatuar edhe në vijim, derisa të kemi masa të sigurta që luftojnë virusin.

“Jemi në fundin e periudhës shumë të vështirë që kaluam të gjithë së bashku të kësaj epidemie shumë të rëndësishme. Janë duke u marrë masa të hapjes së ekonomisë, jetës sociale, të mënyrës si punojmë, si jetojmë. Jemi drejt një finishi, ku të gjithë kemi dhënë kontribut. Falënderimi I parë është për mjekët në vijën e parë, por pa ju, pa bashkëpunimin dhe mirëkuptimin tuaj, do të ishte e pamundur t’ia dilnim kësaj situate.

Do të kërkoja nga ju që të vazhdojmë të jemi të ndërgjegjshëm, që janë vetëm masat e distancimit fizik, ruajtja e distancës, e higjienës personale, që janë të domosdoshme t’i vazhdojmë edhe në këtë periudhë hapjeje, në mënyrë që të mos kemi kthim pas.

Është mënyra e vetme dhe e domosdoshme, që ne të përshtatemi me realitetin e ri, me mënyrat e reja të jetesës, deri në fund të epidemisë, dhe kur të kemi masa të sigurta që të luftojmë siç duhet këtë virus. Ju bëj thirrje të gjithëve të na e lehtësoni punën në të ardhmen, siç keni bërë deri tani, duke respektuar rregullat e distancimit dhe higjienës”, shprehet Gjata.

Top Channel