Gjykata e Lartë nis shqyrtimin e dosjeve, Yuri Kim: Urime gjyqtarëve, thelbësore për zbatimin e reformës në drejtësi

08/05/2020 15:41

Menjëherë pas emërimeve të tre gjyqtarëve të rinj në Gjykatën e Lartë, Mbledhja e Gjyqtarëve përcaktoi ndarjen e gjyqtarëve në kolegjet civile, administrative dhe penale, trupat gjykuese si dhe një metodikë mbi përdorimin e mënyrave më efektive që garantojnë shqyrtimin dhe gjykimin në kohën më të shpejtë, të arsyeshme dhe me cilësi të një numri të madh të çështjeve gjyqësore.

Në lidhje me nisjen e shqyrtimit të dosjeve të prapambetura në Gjykatën e lartë ka reaguar edhe ambasadorja e SHBA në Tiranë, Yuri Kim e cila shpreh urimet e saj për këtë proces.

“Urime gjyqtarëve të Gjykatës së Lartë për marrjen menjëherë përsipër të detyrave të tyre. Gjyqtarët po tregojnë vendosmërinë e tyre për të ofruar drejtësi në mënyrë efektive. Gjykatë e Lartë funksionale është thelbësore për zbatimin e reformës në drejtësi.” shkruan ambasadorja Yuri Kim.

Top Channel