Inspektori i përgjithshëm, Shkëlqim Hajdari, deklaroi për Top Channel se protokolli i kuq duhet të qëndrojë në fuqi ne fasoneri.

Por ndërkohë, sipas tij, palët përfshi përfaqësuesit e kësaj industrie dhe hartuesit e rregullave duhet të ulen sa më shpejt në tryezë për të hartuar një kod rregullash të reja, për sigurinë e punonjësve i cili nëse shkelet, atëherë të parashikohet si përgjegjësi penale.

Inspektori i Përgjithshëm theksoi gjatë intervistës se, në industrinë e fasonerive dhe call center janë të punësuar rreth gjysmë milionë njerëz dhe ndaj rregullat duhet të jenë strikte.

Për më tepër ndiqni intervistën e përgatitur nga gazetarja Anila Hoxha.

Top Channel