Ky është Gazmir Mehmeti, një prej operatorëve turistik në Velipojë, i cili për ketë vit kishte pritshmëri te mëdha, e sidomos me turistet e huaj.

Situata e krijuar nga Covid-19, ka frenuar edhe operatoret turistik për të investuar edhe me shumë apo për të krijuar stafin e punëtoreve.

Me përmirësimin e situatës ai ka edhe një apel.

Çdo vit në Velipojë kalojnë pushimet rreth 150 mijë turiste, ku dominojnë pushuesit vendas dhe ato nga Kosova ndërsa vitet e fundit ka një interes në rritje të shtetasve nga Europa Lindore. Ende nuk dihet se si do të funksionojë hapësira publike për këtë sezon, por pritet që të ketë një distancim social edhe në plazh.

Top Channel