Kryeministri i vendit Edi Rama ka reaguar pasi Shtetet e Bashkuara të Amerikës i kanë dhënë Shqipërisë 30 mijë teste të COVID, duke thënë se kjo gjë e lumturon shumë.

Ndërkohë kryeministri Rama i është përgjigjur edhe kreu të PD, Lulzim Bashës, duke thënë se nuk është qeveria ajo që vendos për numrin e testeve që kryhen, por ato bëhen sipas Komiteti Teknik i Ekspertëve.

“A mundet dikush t’ia thotë PD se qeveria nuk vendos sa teste bëhen a nuk bëhen?! Aq më pak qeveria mund të marrë mendjen e PD-së për këtë punë! Strategjinë e testeve e bën Komiteti Teknik i Ekspertëve dhe PIKË! Qeveria zbaton ato që vendos Komiteti dhe PIKË! PD i’a fut kot. PIKË!

Patjetër na lumturon reagimi pozitiv i SHBA për ta adresuar ndihmën bujare në funksion të stokut të testeve!Po kjo s’dmth fare se numri i testeve që bëhen kushtëzohet nga stoku. Nqs Komiteti Teknik do thoshte 2000 teste në ditë do kishte 2000 në ditë! LBPD vazhdon ia fut kot. PIKË!” shkruan Rama.

Top Channel