Mjekët dhe infermierët shqiptarë po vizitojnë Spitalet Civile të Brescia-S, ku do të fillojnë një fazë stërvitore. Të vendosur në një hotel afër spitalit, ata shpjegojnë: “kjo përvojë do të na ndihmojë gjithashtu, sepse nëse gjërat shkojnë keq në Shqipëri, ne do të kemi tashmë aftësitë e nevojshme”.

“Ne jemi këtu për të bërë gjithçka që mund të ndihmojë. Ne kemi prezantuar veten – shpjegon një mjeke – ata do të na japin një trajnim, pasi në Shqipëri ka pak raste dhe ne nuk kemi të njëjtën përvojë si mjekët e Brescia. Për ne është një përvojë njerëzore dhe profesionale. Ju keni qenë gjithmonë supi ynë – shton një koleg i saj – dhe ne kemi ardhur për të bërë pjesën tonë të vogël. Qeveria shqiptare propozoi këtë iniciativë dhe në pak minuta ne u përgjigjëm “, këto janë deklaratat e grupit të vullnetarëve shqiptarë të mbërritur në Itali për të punuar në spitalet më të prekur nga koronavirusi Covid-19.

Pasi kaluan nëpër Romë, të mirëpritur nga Ministri i Jashtëm Luigi Di Maio, dhjetë mjekët dhe 20 infermierët kaluan në Verona para mbërritjes në Brescia, të mirëpritur ndër të tjerë nga Presidenti i Rajonit të Lombardisë, Attilio Fontana dhe nga Nënkryetari, Fabrizio Sala. “Faleminderit – tha Fontana – për ndihmën konkrete në një moment shumë të komplikuar për Lombardinë. Ju jeni dëshmia e miqësisë që lidh Italinë me Shqipërinë”.

Fjalë këto që i shtohen atyre nga Di Maio disa ditë më parë: “egoizmi nuk na përket neve. Një mësim solidariteti nga Shqipëria. Faleminderit Edi Ramës. Këto janë vlerat themelore që Evropa duhet t’u përcjellë atyre që kanë nevojë “, ka shkruar Ministri i Jashtëm në Facebook.

Bashkëpunimi midis Italisë dhe Shqipërisë gjithashtu kalon nga Bari.

Poliklinika e Bari është në dispozicion të Shqipërisë. Mjekët dhe pacientët nga Shqipëria mund të mbështeten në bashkëpunimin shkencor dhe kujdesin shëndetësor të profesionistëve të Barit.

“Ne jemi atje dhe do të jemi atje, të gatshëm t’i përgjigjemi Sos së vëllezërve tanë në anën tjetër të Adriatikut – tha drejtori i përgjithshëm, Giovanni Migliore – Vendet janë mbyllur brenda kufijve të tyre, siç tha kryeministri Edi Rama, por solidariteti nuk njeh kufij. Faleminderit Shqipërisë për bujarinë e madhe të treguar duke dërguar mjekë dhe infermierë në Itali për të luftuar betejën e përbashkët kundër Covid19 “.

FOTO GALERI
1/7

Top Channel