Koronavirusi deri më tani në Shqipëri ka prekur 197 persona ku 33 janë shëruar dhe 10 kanë humbur jetën. Vendi vazhdon që të jetë i izoluar ku nga e hëna do të ashpërsohen edhe më shumë masat.

Nga 12 qarqet e Shqipërisë deri më tani 2 prej tyre nuk kanë asnjë të prekur dhe janë Qarku i Dibrës dhe ai i Gjirokastrës.

Qarku i Dibrës ka një popullsi prej 134135 banorësh në katër bashki që janë:

Bashkia e Dibër,

Bashkia Bulqizë,

Bashkia Klos,

Bashkia Mat.

Qarku i Gjirokastrës ka një popullsi prej 70 331 banorësh dhe ka 7 bashki.

Bashkia Dropull,

Bashkia Gjirokastër,

Bashkia Këlcyrë,

Bashkia Libohovë,

Bashkia Memaliaj,

Bashkia Përmet,

Bashkia Tepelenë.

Shpërndarja gjeografike e rasteve pozitive, është si vijon:
– Tiranë           113 raste
– Durrës           11 raste
– Lushnje         4 raste
– Elbasan         5 raste
– Rrogozhinë   2 raste
– Fier               21 raste
– Kavajë          4 raste
– Korçë            12 raste
– Vlorë            5 raste
– Shkodër        4 raste
– Lezhë            4 rast
– Berat             1 rast
– Has               2 raste
– Krujë            3 rast
-Tropojë          3 raste
– Pukë               3 raste

/A.Pali/

FOTO GALERI
1/20

Top Channel