Karantina do të jetë në Durrës/ Autoritetet: Kush vjen nga zonat me koronavirus të vetizolohet për dy javë

27/02/2020 20:29

Është publikuar tanimë vendi karantinë ,në rast se koronavirusi do të përhapet  në Shqipëri. Ndonëse është diskutuar për disa vende që mund të shërbejnë si karantinë, ajo që  tanimë dihet është, së shtëpia e pushimit e Ministrisë së Mbrojtjes që ndodhet mbrapa meje  do të shërbejë  si  karantinë për  personat, që do të vlerësohet se  do të duhet të futen në karantinë .

Ndërkohe Ministrja Manastirliu tha se në skenarët që ekspertët kanë parashikuar, që me konfirmimin e rastit të parë, do të vihen ne dispozicion strukturat që fillojnë me spitalin Infektiv në QSUT, me një kapacitet 80 shtretërish dhe 109 punonjës të shëndetësisë.  Ministrja thotë se janë përcaktuar bokset, dhomat e izolimit, është investuar në të gjitha linjat e oksigjenit në strukturën e Infektivit, për të bërë të mundur transformimin e këtij spitali, nëse do të kalonim në skenarët e tjerë, që do të ishin deri në 150 raste të prekura.

Ndërkohë autoritetet thonë se të gjithë ata që kthehen nga Italia në Shqipëri  kryesisht nga zonat ku janë regjistruar persona të prekur nga Koronavirusi duhet të vet karantinohen edhe nëse në aeroport apo pikat kufitare nga vijnë janë kontrolluar dhe nuk kanë shfaqur asnjë simpotmë Coronavirusi ka një periudhë inkubacioni, pra kur nuk shfaq simptoma 14 deri në 28 ditë.

Top Channel