Mjekët shqiptarë çdo ditë e më shumë po synojnë vendet e Europës ku vendin e parë duket se e mban Gjermania.

Ikja e mjekëve nis që me liberalizimin e vizave dhe tanimë ata kanë ngritur federatë mjekëve shqiptarë në Europë, e cila ka bërë një studim se cilët janë arsyet e ikjes së mjekëve tanë.

Një tjetër arsye janë kushtet e vështira në të cilat punojnë mjekët tanë për shkak të mungesës së infrastrukturës. Por, për shkak të mungesës së theksuar të mjekëve që është krijuar duket se përveç bonusit tanimë po bëhet gati një paketë për mbështetjen e tyre.

Paga e një mjeku në Gjermani varion nga 4.500 euro deri në 10.000 euro, në varës të specializimit që ka./ Alma Demiraj/

Top Channel