Top Story vijon në dokumentarin e kësaj të marte trajtimin e serialit të vrasjeve në Tropojë e viteve 1997-2000, një histori që i kushtoi jetën rreth 150 personave.

Për herë të parë, në këtë dokumentar shfaqen detaje të pathëna më parë për rolin e Haklajve në furnizimin e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës me armatime, dhe konfliktin që nisi me familjet e tjera për këtë aktivitet. Pse u vra major Ilir Konushevci dhe kush ishin autorët  këtij krimi?.

Avni Ajeti: Pa ndihmën e Haklajve e kishim të pamundur të veprojmë në Bajram Curri..

Vrasja e Azem Hajdarit nga Fatmir Haklaj dhe prapaskenat e takimit mes ish-liderit të lëvizjes së dhjetorit dhe plakut të Haklajve, Muharremit, pak ditë para ekzekutimit.

Zylfije Haklaj:

Konfikti me kolonelin Jonuz Hyka dhe hakmarrja që pasoi mes dy familjeve. Në këtë dokumentar, vjen në rrëfim edhe motra tjetër e familjes, Aishe Haklaj.

Top Channel