Ambasadori i Bashkimit Evropian, Luigi Soreca doli në një deklaratë për shtyp ku ka prezantuar metodologjinë e re për çeljen e negociatave me Bashkimin Europian.

“Çelja e negociatave, objektiv që e ka pjesa dërrmuese e shoqërisë shqiptare. 88% e qytetarëve shprehen se kanë mendim pozitiv për BE-në. Për shqiptarët nuk duhet të ketë plan‘B’ përveç anëtarësimit në BE. 97 % e shqiptarëve mbështesin integrimin e vendit në Bashkimin Evropian. Politikanët të bëhen bashkë për të mirën e vendit, duhet stabilitet. Sfida mbeten korrupsioni, punësimi dhe reforma në drejtësi. KE po mbledh informacionet për Shqipërinë. 92 % e shqiptarëve mendojnë se jeta e tyre do përmirësohet pas integrimit në BE”, tha Soreca.

Soreca tha se nëse do ketë ka hapa pas BE mund të pezullojë negociatat.

Top Channel