Anëtarët e tryezës gjithëpartiake të Komisionit të Posaçëm për Reformën Zgjedhore, KQZ-s dhe përfaqësues të shoqërisë cilive ndodhen në Londër për ekzaminimin nga afër të përvojës së sistemit të financimit politik në Britaninë e Madhe.

Përmes një statusi në Facebook, deputetja Blerina Gylaneti thotë se “forcimi i transparencës është një nga pikat bazë të diskutimit për përditësimin e mekanizmave të raportimit të financave politike me qëllim rritjen e standardit zgjedhor”.

Delegacioni shqiptarë në Londër është takuar edhe me  Lord Jonathan Evans of Weardale – Chair, Committee on Standards in Public Life (CSPL).

Me mbështetjen e NDI dhe Britanisë së Madhe thotë Blerina Gjylameti, jemi duke marrë njohuri të vlefshme që do t’i shërbejnë rritjes së standardit në përvojën e sistemit të financimit të partive dhe kuadrit rregullator për financimin e kandidatëve.

FOTO GALERI
1/6

Top Channel