Vizitë e nivelit të lartë/ Kush janë përfaqësuesit e rëndësishëm të Këshillit Evropian që do vijnë në Tiranë

31/01/2020 12:39
Council of Europe, Strasbourg

Një delegacion nga Kongresi i Autoriteteve Lokale dhe Rajonale të Këshillit të Evropës do të kryejë një vizitë të nivelit të lartë në Tiranë, nga 4 deri në 6 shkurt.

Në qendër të vizitës do të jetë situata e demokracisë në vend, në veçanti, zhvillimet që nga zgjedhjet e fundit lokale të mbajtura në qershor 2019.

Delegacioni do të përbëhet nga Presidenti i Kongresit, Anders KNAPE (Suedi, EPP / CCE), Presidenti i Dhomës së Rajoneve, Gunn Marit HELGESEN (Norvegji, EPP / CCE), Presidenti i Dhomës së Autoriteteve Lokale, Xavier CADORET (Francë, SOC / G / PD) dhe Sekretari i Përgjithshëm i Kongresit, Andreas KIEFER.

Programi përfshin takime me Presidentin e Republikës së Shqipërisë, Z. Ilir META, Zëvendës Ministrin e Brendshëm, Znj Romina KUKO, Kryetarin e Bashkisë së Tiranës dhe Shefen e Delegacionit Shqiptar në Kongres, Erion VELIAJ, dhe me Kryetarin e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Z. Klement ZGURI.

Delegacioni gjithashtu do të shkëmbejë mendime me përfaqësues të Shkoder, veçanërisht kryetaren e qytetit, znj. Voltana ADEMI, dhe Presidenten e Këshillit Rajonal të Shkoder, Znj Greta BARDELI.

Takimet me përfaqësuesit e trupit diplomatik në Tiranë, OJQ-të ndërkombëtare dhe vendore dhe shoqatat e vetëqeverisjes territoriale, si dhe me Avokatin e Popullit, Znj. Erinda BALLANCA, do të përfundojnë programin.

Top Channel