Kontroll në kufi për virusin/ Për shtetasit kinezë ka kontrolle më të forta

31/01/2020 19:52

Megjithëse Shqipëria vijon të mbetet një vend me rrezikshmëri të ulët dhe deri më tani nuk kemi asnjë rast, në kuadër të masave kundër koronavirusit, në pikat doganore me Malin e Zi, në Han të Hotit dhe në Muriqan janë ngritur grupet e kontrollit mjekësor.

Por si veprohet në rast se evidentohet një shtetas i prekur nga koronavirusi ?

Automatikisht ai person që është i identifikuar me shenjat dhe simptomat e gripi, izolohet në dhomën që është impovizuar pranë doganës.

3 dite me parë, në piken e kalimit kufitar në Han të Hotit, 9 shtetas nga Kina u verifikuan nga grupi mjekësor dhe pasi morën miratimin e doktorët u lejuan për tu futur në Shqipëri.

 

 

Top Channel